Angol-magyar tanítás a 21. században

Angol-magyar tanítás a 21. században

Online tesztelés

2019. október 31. - Komáromy Lilla

Az értékelés egy tanár életében rendkívül nehéz és hosszadalmas feladat, azonban a 21. században erre is van megoldás: számos oldalon készíthetünk online teszteket a gyerekek számára, amik felgyorsítják az értékelés folyamatát, hiszen a gyerekek a teszt kitöltése után azonnal megkaphatják eredményüket. Az egyik ilyen oldal a Formative, ami talán a legszélesebb választékot nyújtja nekünk feladattípusokat tekintve. A klasszikus feladattípusok mellett a Formative segítségével tesztjeinkbe beszúrhatunk fotókat, videókat, hanganyagokat, sőt, a gyerekek rajzolhatnak is, ha azt kérjük tőlük (kicsiknél  rendkívül előnyös lehetőség). A kitöltés után pedig küldhetünk mindenkinek egyesével visszajelzést az eredménnyel kapcsolatban.

ke_pernyo_foto_2019-10-31_9_47_11.png

Az általam elkészített teszt hatodik osztályosoknak készült Arany János Toldijából. A teszt célja összefoglalása a tanultaknak, és a témazáróra történő felkészítés. Ennek érdekében csak rövid, azonnal ellenőrizhető kérdéseket tettem fel azért, hogy a gyerekek rögtön lássák mi az, amit nem tudnak olyan biztosan, amit még mindenképpen át kell nézni a témazáró előtt. A kérdések pontozása segít abban, hogy melyik kérdéskör az, amelyikkel részletesebben kell foglalkozniuk, mert nagyobb valószínűséggel jelenik meg a témazáró dolgozatban is. A teszt bárki számára kitölthető itt:

Arany János: Toldi – összefoglaló

A bejegyzés trackback címe:

https://olva-sokk.blog.hu/api/trackback/id/tr8215274814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása