Angol-magyar tanítás a 21. században

Angol-magyar tanítás a 21. században

Learning Apps Tankocka

2019. október 31. - Komáromy Lilla

Mi is az a LearningApps?

A LearningApps egy magyar nyelven ingyenesen elérhető webkettes alkalmazás, melynek segítségével úgynevezett "tankockákat" hozhatunk létre, ha regisztrálunk. A tankockák tulajdonképpen olyan feladatokat jelölnek, amelyek interaktívan gyakoroltatják a gyerekekkel a tananyagot. Ezeket létrehozhatjuk magunk is, de vannak nyilvános tankockák is, amik bárki számára elérhetőek, illetve szerkeszthetőek. Többféle feladattípus közül válogathatunk, mint például a klasszikusok közül a párkereső, csoportbarendezés, idővonal, stb., de vannak összetettebb feladattípusok is (akasztófa másként, lóverseny, Legyen Ön is milliomos!, stb.)
A tankockákat használhatjuk tanórán bevezető feladatként (például az eddig tanultak előhívására, összefoglalására), óra közben gyakorlásként, illetve óra végén összefoglalásként; de otthoni gyakorlófeladatnak is feladhatjuk. Továbbá a gyerekek számára is izgalmas lehet, ha ők is készíthetnek ilyen tankockákat társaik számára, hiszen így jobban elmélyülnek a tananyagban, és közben még élvezik is – ezt pedig mindenképpen díjazzuk. A tankockák létrehozásánál a megoldásokhoz társíthatunk segédleteket; amennyiben a diákoknak segítségre vagy további információra lenne szüksége, erre kattinthatnak.

Az alább látható tankockát 7. osztályosoknak készítettem otthoni gyakorlás céljából. 

A bejegyzés trackback címe:

https://olva-sokk.blog.hu/api/trackback/id/tr5315275076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása